dimecres, 3 d’abril del 2013

EL PSOE D’ALZIRA PROPOSA QUE LA GENERALITAT PAGUE ELS FILTRES DE CARBONI PER A EVITAR ELS HERBICIDES EN L’AIGUA POTABLE


Isabel Aguilar
 La portaveu socialista, Isabel Aguilar, manifesta que des del passat mes de gener els alzirenys no tenen aigua potable en els seus domicilis i eixe sacrifici no pot suposar un increment del gasto de les llars.
Segons Aguilar ara com a solució s’ha decidit instal·lar uns filtres de carboni en la capçalera que abastix d’aigua a la nostra ciutat, amb un cost de 600.000 euros, que segons les informacions que ha donat la Sra. Alcaldessa aniran a càrrec dels alzirenys.
Aguilar considera que sent responsable la Generalitat Valenciana de la mala qualitat d’aigua a Alzira, és necessari que sufrague el govern del Sr. Fabra els gastos de la instal·lació dels filtres de carboni.
La responsable socialista afirma que si la Generalitat haguera realitzat els controls de qualitat com està estipulat en el Decret 58/2006, de 5 de maig, del Consell, pel qual es desenvolupa, en l’àmbit de la Comunitat Valenciana, el Reial Decret 140/2003, de 7 de febrer, pel qual s’establixen els criteris sanitaris de la qualitat de l’aigua de consum humà, els alzirenys no haguérem estat exposats a consumir aigua enverinada.
Segons Aguilar El Govern del Partit Popular no ha complit amb la seua obligació i ha posat en perill la salut dels ciutadans d’Alzira. Ara no pot imputar el gasto de la seua incompetència als veïns, ha d’assumir el seu error i satisfer el cost de la instal·lació dels filtres de carboni.
La dirigent socialista informa que encara hui desconeixem els efectes que puga tindre esta situació per a la salut dels alzirenys, perquè no sabem el temps que s’ha pogut estar consumint aigua contaminada.
Aguilar anuncia que el seu grup presentarà una proposta perquè l’Ajuntament acorde que la Generalitat es faça càrrec dels gastos de la instal·lació dels filtres de carboni en la capçalera de l’abastiment d’aigua d’Alzira.
Segons Aguilar no és lògic que no podent consumir l’aigua de l’aixeta i tindre un gasto mitjà per família de 90 euros al mes, en el consum d’aigua embotellada hàgem de pagar el rebut d’Aigües de València, per tant una vegada més proposem en el ple d’abril que no es pague l’aigua perquè no és potable i així ho estarem reivindicant fins que l’aigua siga de qualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada