dimecres, 17 d’abril del 2013

EL CASAL JAUME I-GRUP ARRELS, CELEBRA ANTICIPADAMENT EL 23 D´ABRIL: DIA DEL LLIBRE I LA ROSA, AMB LA RESENTACIÓ DEL LLIBRE: JOSEP GUIA, L´INDEPENDENTISME COMPLET.


 Núria Cadenes té una reconeguda trajectòria com a escriptora, des d'aquelles primeres Cartes des de la presó a la biografia de l'Ovidi, passant pels relats curts que recull A-Z i que obtingué el merescut premi Ciutat d'Elx. Ara trau al mercat dos llibres: Josep Guia. L’ independentisme complet, on entrevista a Josep Guia, i la novel•la El banquer.
I què dir de Josep Guia? El títol del llibre no pot ser més encertat. Dins de la col•lecció d'entrevistes a polítics que l'editorial Malhivern ha publicat, no podia faltar un polític de recorregut tan llarg, més de 40 anys en la lluita independentista.
Potser algunes persones creuran que ja ho saben tot pel que fa a com nasqué el PSAN, com arrelà al País Valencià o les moltes activitats, iniciatives i actes que ha dut al llarg de la seua vida Josep Guia, però probablement no ho sabran. Fins i tor, si és així, us recomanem que vingueu a conèixer de primera mà la conversa que han mantingut, perquè, amb tota certesa, no us defraudarà.

L’editorial Malhivern que és qui el publica ha fet aquestos destacats:

"Si som una cultura, si tenim una llengua, si som una nació, com és que no hem de tenir drets polítics per a organitzar-nos com a tal?"

"Ni és una entitat uniforme, ni una foto fixa, el País Valencià"

"La catalanitat bàsica del País Valencià no prescriu. Tot el territori serà sempre zona vindicable per a l'estat català independent"

"Joan Fuster ens dóna una explicació solvent i completa del passat i del present dels valencians, i de la nostra condició nacional (catalana), tot apuntant solucions de futur"

"La independència és, objectivament, la via per a millorar les condicions de vida de la classe treballadora catalana"

"La lluita per la independència navega amb dos rems necessaris: la mobilització popular (el principal) i la lluita institucional"

"L'autonomia no té autonomia per anar cap a la independència"

Sobre la independència: “El procés és irreversible"

Amb aquest acte, el divendres 19 d’abril, a les 20h pensem que serà una magnífica forma de celebrar el 23 d'abril.

L’activitat, com totes les del Casal, és oberta al públic en general.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada