divendres, 22 de març del 2013

LA MANCOMUNITAT DE LA RIBERA ALTA VA ARREPLEGAR DURANT 2012, 438.330 QUILOS D’ENVASOS LLEUGERS I 454.845 DE PAPER I CARTÓ


Les quantitats recuperades suposen un descens del 7,6% i del 8,2% respectivament, causat per un menor consum a causa de la crisi

 El servei d’Arreplega i Transport de Residus de la Mancomunitat de la Ribera Alta va recuperar, l'any 2012, 438.330 quilograms d’envasos lleugers (els que es depositen en el contenidor groc), un 7,6% menys que l’any anterior, en què es van comptabilitzar 474.329 quilos. Aquest volum d’envasos recuperats es traduïx en una mitjana de 6,04 quilograms reciclatges per persona i any en els 23 municipis en els quals s’ha prestat servei (Alcàntera de Xúquer, Alginet, Antella, Beneixida, Benimodo, Benimuslem, Càrcer, Carlet, Cotes, L’Ènova, Gavarda, Llombai, Manuel, Massalavés, La Pobla Llarga, Rafelguaraf, Sant Joanet, Sellent, Senyera, Sumacàrcer, Tous, Turís i Villanueva de Castellón).
Segons el president de la Mancomunitat de la Ribera Alta, Cristóbal García, el descens en la quantitat d’envasos reciclatges està en consonància amb el descens en el volum de residus en general registrat a tota Espanya, a causa d’un menor consum a causa de la crisi. No obstant això cal animar als ciutadans que separen i reciclen en les seues cases perquè, a més dels beneficis mediambientales, una major quantitat d’envasos arreplegats es traduïx en ingressos superiors per als ajuntaments, que en definitiva són els que presten serveis als seus ciutadans.
D’altra banda, el servei mancomunat d’Arreplega i Transport de Residus va recuperar l’any passat 454.845 quilograms de paper i cartó (depositats en el contenidor blau), un 8,2% menys que el 2011, en el qual es van arreplegar 495.519 quilos en els 18 municipis on presta servici (Alcàntera de Xúquer, Antella, Beneixida, Benimodo, Benimuslem, Càrcer, Carlet, L’Ènova, Gavarda, Llombai, Massalavés, La Pobla Llarga, Sant Joanet, Senyera, Sumacàrcer, Tous, Turís i Villanueva de Castellón). Esta quantitat de paper i cartó reciclatges suposen una mitjana de 8,53 quilograms per persona i any.
La Mancomunitat de la Ribera Alta disposa de 286 contenidors d’arreplega d’envasos lleugers distribuïts pels 23 municipis a què presta servici i 260 contenidors de paper situats en les 18 localitats adherides a esta prestació. Així mateix, l’any passat, la Mancomunitat va abastir de nous contenidors de residus sòlids a 19 municipis de la comarca a través de la compra mancomunada de 420 unitats de mil litres de capacitat, el cost de la qual va sufragar en un 80%, amb el consegüent estalvi per als ajuntaments.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada