divendres, 22 de març del 2013

LA IMPLANTACIÓ PILOT DE LLUMINÀRIES LED A ALZIRA REDUÏX ENTRE UN 54-64% EL CONSUM ELÈCTRIC


 L’Ajuntament d’Alzira ha realitzat una implantació pilot de lluminàries amb tecnologia LED en alguns carrers de la Vila. Concretament, en els carrers Ronda d’Algemesi, Major Santa Maria, Major Santa Lucia, Sant Roc, Gaspar Dies, Salinerias i José Dolz. Esta actuació s’ha realitzat com una millora a l’obra “Millora del subministrament del nucli urbà (Sector Tulell), pel que s’ha realitzat sense cost per a l’Ajuntament.
En total s’han substituït 54 punts de llum que, encara que mantenen l’estètica dels anteriors, incorporen, en compte de llums de descàrrega, grups òptics amb díodes d’emissors de llum (led’s). Els mateixos disposen d’una programació per a reduir el flux emés en la part central de la nit, amb la qual cosa, a més d’una substancial millora de la reproducció cromàtica –to blanc en lloc del groguenc-, s’ha millorat el nivell d’il·luminació.
Amb açò, s’ha reduït el consum entre un 64 i 54 %, a l’haver-hi dos tipus distints. Un fet que suposa un estalvi de 3.700 euros anuals per a les arques municipals i una disminució de 7,2 tones de CO2 equivalents en emissions a l’atmosfera.

Amb estes millores, s’aconseguix una classificació energètica “A”, segons el vigent Reglament d’Eficiència Energètica d’Enllumenat Exterior.








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada