divendres, 22 de març del 2013

LA CONFEDERACIÓ NO REPARA LA BARANA DEL MAGRE PERQUÈ NEGA SER LA TITULAR DEL TRAM


En juny de 2012 el grup municipal, Més Algemesí presenta un moció al plenari per demanar a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que reparés la barana del riu Magre en la seua marge dreta per ser en molts llocs pràcticament inexistent.
Segons el portaveu municipal de Més Algemesí, Josep Bermúdez, en l’actualitat representa un greu perill ja que qualsevol xiquet, a peu o en bicicleta pot precipitar-se per un desnivell de més de quatre metres.
Segons Bermúdez, en aquella ocasió, i com fa habitualment, l’equip de govern votà en contra, adduint que ja ho havien fet.
Més Algemesí envià un escrit en octubre de 2012 a la CHX que ara ha tingut contestació.
Segons explica el portaveu de Més Algemesí, en la contestació –en castellà únicament- indiquen que “la titularidad de este tramo no corresponde al Ministerio de Medio Ambiente, Medio Rural y Marino, por lo que en consecuencia su reparación debe de ser llevada a cabo por su titular, no correspondiendo en ningún caso al Organismo de Cuenca”, sense aclarir qui és el titular ni en què es basen per dir-ho. En la contestació fa referència a un informe de 14 de juny de 2011 que remeté a l’Ajuntament. Consultat eixe informe cal indicar que no es fa referència en cap moment a la qüestió de la barana. De fet és una còpia literal d’un informe del mateix dia sobre la titularitat d’un tram del camí que voreja el riu i que no és del que estem parlant.
Segons Josep Bermúdez, aquesta barana, a diferència d’altres trams en el municipi, va estar instal·lada per la pròpia CHX quan es realitzaren les obres d’adequació. La barana no està en el camí adjacent que sí es de titularitat municipal. De manera clara i evident està ubicada en el terreny que forma part del riu.
El portaveu municipal afirma que s’ha preguntat si existeix cap document o acte administratiu en el qual la CHX cedisca a l’Ajuntament la barana o algun terreny limítrof i aquest no existeix, raó per la qual aquesta continua essent propietat de qui la va instal·lar i pagar. Per a Bermúdez resulta lamentable que la CHX no vulga assumir unes responsabilitats que són clarament seues. Però resulta encara més cridaner que, estant la barana damunt d’una obra de la seua propietat ella afirme textualment que “la titularidad de este tramo no corresponde al Ministerio de Medio Ambiente, Medio Rural y Marino”. Tal afirmació resulta insòlita i sorprenent. “És la primera vegada, que tenim notícia, que el Ministeri afirma no ser el titular d’un tram d’un riu”-
Més Algemesí manifesta la seua indignació pel menyspreu que ha mostrat la CHX per la llengua dels valencians. Malgrat que el nostre escrit estava en valencià, i malgrat que la llei obliga a qualsevol administració –incloent l’estatal- a contestar en la llengua en que s’inicia el procediment, el Ministeri no ho ha fet, posant de manifest la desconsideració que sent per la llengua pròpia dels valencians i comportant-se com si d’un Ministeri franquista es tractés. Per tot això ens adreçarem la setmana vinent per reclamar la resposta en valencià i demanar-los que demanen disculpes.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada