divendres, 22 de març del 2013

ALGEMESÍ INVERTIRÀ 100.000 EUROS EN EL PROGRAMA D’OCUPACIÓ MUNICIPAL


Serà el centre del Servef, qui seleccionarà persones inscrites en l’INEM que s’adeqüen com a sol·licitants d’estos perfils laborals.

Les ofertes d’ocupació busquen cobrir pintors, peons d’obra i conductor tractorista.

L’Ajuntament d’Algemesí invertirà 100.000 euros en el nou programa municipal de contractació per a persones inscrites en l’INEM que s’adeqüen com a sol·licitants a estos perfils laborals amb una antiguitat de més de 6 mesos. En esta ocasió s’oferirà treball temporal per a pintors, peons d’obra i conductor tractorista.
Es tracta de 20 places de treball per a dos mesos de durada. Els requisits per a optar són estar inscrit en el Servef, estar empadronat a Algemesí i residir en la ciutat almenys cinc anys, no rebre en els últims sis mesos ingressos mensuals per cada un dels membres de la unitat familiar que superen els 483,98 euros i no haver treballat més de dos mesos per membre de la unitat familiar durant els sis mesos anteriors a presentar la sol·licitud.
Serà el centre del Servef, d’acord amb els requisits d’ocupació sol·licitats per l’Ajuntament d’Algemesí qui realitzarà la selecció de persones en desocupació que s’adeqüen com a sol·licitants d’estos perfils laborals. Amb els demandants remesos pel Servef es realitzarà la baremació segons les bases del programa.
El programa municipal de contractació per a persones amb dificultat per a trobar treball ha sigut aprovat per la junta de govern i compta amb el dictamen favorable del Consell Econòmic i Social d’Algemesí.

Al mateix temps des de la regidoria de Treball i a través de l’Agència de Desenvolupament Local es duen a terme cursos d’orientació laboral per a desocupats. En concret, es tracta d’un programa d’activitats anual en què s’oferixen dos plans: Dilluns amb Ocupació i un Curs Elemental d’Internet per a persones en situació de desocupació. Els Dilluns amb Ocupació són cursos formatius dirigits a desocupats que necessiten una orientació laboral en grup o bé de manera individualitzada, sempre en este últim cas amb cita prèvia, i en els que els assistents poden adquirir nocions bàsiques per a la busca d’ocupació. El Curs Elemental d’Internet per a persones en situació de desocupació es realitza cada trimestre i està dirigit a desocupats que requerisquen de nocions elementals d’Internet per a la busca d’un treball.
No obstant això, també es disposa de noves mesures dirigides als emprenedors com ara assessorament, estudis de viabilitat, ajudes econòmiques, etc. Així doncs, des del departament de Desenvolupament Local es realitzen els Dimecres amb emprenedors, consistent en una sessió mensual i grupal d’assessorament per a la tramitació, viabilitat de projectes i adquisició d’ajudes i subvencions adaptades a les noves propostes que vullga posar en marxa el demandant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada