dijous, 28 de març del 2013

11 NOUS EMPRENEDORS VALENCIANS ES FORMEN AMB EMPRESARIS D’ALTRES PAÏSOS DE LA UNIÓ EUROPEA


La iniciativa 3E (Enterprise Empowerment in Europe) facilita l’intercanvi d’experiències a Europa


En el marc d’una visita a IDEA (Iniciativa per al Desenvolupament Econòmic d’Alzira), el conseller d’Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues ha ressaltat la labor d’esta agència de desenvolupament local que depén de l’ajuntament d’Alzira i que durant el període 2010-2012 ha desenvolupat un projecte que ha enviat a 11 nous emprenedors d’unes quantes localitats valencianes a formar-se amb empresaris consolidats d’altres països de la Unió Europea.
En concret, es tracta d’emprenedors d’Alzira, Paterna, Gandia, Sagunt i València, que s’han desplaçat a altres països comunitaris a conéixer el funcionament i el procediment que duen a terme altres empresaris en la Unió Europea.
A més, este programa ha facilitat també que onze nous emprenedors europeus es formen amb empresaris alcirenys i valencians. En total s’han tramitat 15 beques per a jóvens emprenedors valencians i s’ha rebut en empreses valencianes a 14 jóvens europeus.
Els últims emprenedors que han aprofitat esta iniciativa que es recolza en el programa Erasmus per a Jóvens Emprenedors han sigut un jove d’Alzira que s’està formant a Irlanda en una empresa de videojocs, i dos emprenedors de Bulgària i Grècia que s’han desplaçat a la localitat valenciana.

Erasmus per a Jóvens Emprenedors
L’Ajuntament d’Alzira, a través d’IDEA, participa en el programa Erasmus per a Jóvens Emprenedors des de febrer de 2011 i té renovada la seua participació fins a desembre de 2014.
El pressupost del projecte ascendix a 183.744,17 euros, dels quals 142.444,17 euros procedixen de fons europeus.
El Programa Erasmus per a Jóvens Emprenedors és un programa de la Unió Europea que ajuda als aspirants europeus a empresaris a adquirir les habilitats necessàries per a crear i/o dirigir amb èxit una xicoteta o mitjana empresa a Europa.
Este programa estimula l’esperit emprenedor, la competitivitat, la internacionalització i el creixement de xicotetes i mitjanes empreses establides per mitjà de l’intercanvi de coneixements tècnics entre empresaris experimentats i emprenedors novells.

Millors Projectes Europeus 2012 de la Comunitat Valenciana

El Diari Oficial de la Comunitat Valenciana (DOCV) va publicar a principis de març els premis als tres millors Projectes Europeus de l’any 2012 en la Comunitat Valenciana.
Els guardons van recaure en l’Institut Tecnològic del Calçat d’Alacant, que va presentar un projecte sobre medi ambient; l’Ajuntament d’Alzira, amb un projecte sobre desenvolupament del coneixement i la Cambra de Comerç de Castelló, amb un projecte sobre innovació.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada