dissabte, 9 de febrer de 2013

L'AJUNTAMENT DE L'ALCÚDIA COMPRA TRES DESFIBRIL·LADORS


Dos dels aparells, imprescindibles per actuar en cas de parada cardíaca, estaran fixes a les instal·lacions de la Cuitat Esportiva, i l’altre el portarà la Policia Local en l'unitat mòbil.Un desfibril·lador extern automàtic (DEA) és un aparell electrònic portàtil que diagnostica i tracta la parada cardiorespiratòria (quan una persona està inconscient i no respira normalment) tant si és deguda a una fibril·lació ventricular (quan el cor té una activitat elèctrica alterada que provoca que no hi haja efectivitat mecànica) o una taquicàrdia ventricular sense pols (en què hi ha activitat elèctrica però el bombament sanguini és ineficaç). Aquest aparell genera una descàrrega elèctrica que aplicada abans dels deu minuts de la parada cardiorespiratòria pot reactivar la funció cardíaca.
Aquests aparells, degut a la seva simplicitat, permeten que socorristes o persones amb només unes nocions bàsiques siguen capaços d'utilitzar-los amb èxit, ja que l'aparell facilita unes indicacions verbals molt clares i molt simples per tal d'aconseguir la ressuscitació de la víctima. A més d’això, l’aparell està dissenyat de manera que sempre diagnostica abans de descarregar, per tant si la persona no està en parada cardiorespiratòria, el desfibril·lador no se dispara, evitant així qualsevol possible error humà.
De moment, alguns dels integrants de la Policia Local ja tenen la formació necessària per a utilitzar-los, i en breu la tindran tant la resta de companys de la Policia com els encarregats de les instal·lacions esportives municipals on estaran dos dels aparells fixes: el Poliesportiu i el Camp de Futbol. L’ajuntament esta també fent les gestions necessàries per a inscriure els nous aparells en el registre de desfibril·ladors externs semiautomàtics de centres no sanitaris de la Generalitat Valenciana.
La inversió feta per l’Ajuntament en l’adquisició d’estos aparells és de 9.000 euros, tres mil per cadascun d’ells, “en els temps que corren, cal mirar molt bé en què ens gastem els diners dels alcudians- afirma l’alcalde, Robert Martínez- però en aquest cas no hem tingut cap dubte. Pensem que són diners molt ben emprats. Només amb que se salvara una sola vida gràcies a ells, ja em semblarien molt barats”.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada