dilluns, 11 de febrer del 2013

EL PSOE D’ALZIRA PROPOSA QUE L’AJUNTAMENT CONCEDISCA UNA BESTRETA REINTEGRABLE A PROSUB I A L’ASSOCIACIÓ DE MALALTS D’ALZHEIMER PEL TOTAL DEL DEUTE QUE LA GENERALITAT TÉ AMB ESTES ENTITATS


La portaveu dels socialistes alzirenys, Isabel Aguilar considera que la Generalitat Valenciana ha d’atendre de forma urgent els pagaments pendents i ha de satisfer els imports previstos per al funcionament de l’entitat Prosub i l’Associació de Malalts d’Alzheimer d´Alzira.
Segons Aguilar l’impagament a Prosub i l’Associació de Malalts d’Alzheimer està desbordant a estes entitats socials i les conduïx a una situació d’impotència i indefensió i, pitjor encara, tindrà conseqüències inevitables sobre l’atenció de molts usuaris i les seues famílies.
La dirigent socialista considera que El Govern Valencià del Partit Popular, no té en compte que la vulnerabilitat i els baixos ingressos de la major part de les persones i les famílies que atenen estes entitats socials fan encara més preocupant esta situació, perquè generalment no disposen d’altres recursos ni alternatives.
Aguilar afirma que esta situació posa en evidència que el model de servicis socials de la Generalitat i del Partit Popular no reconeix drets i no garantix la continuïtat de la protecció social, deixant sense recursos i per tant sense atendre les situacions greus i les emergències que requerixen especial protecció.
La responsable socialista manifesta que amb esta actitud, la Generalitat Valenciana ha segrestat les esperances de les famílies que tenen els seus familiars en el centre de Prosup i en l’Associació de Malalts d’Alzheimer de la ciutat.
La líder socialista considera que, atés que la Generalitat paga amb tant retard, es fa necessari que l’Ajuntament d’Alzira davant d’esta situació d’extrema gravetat, pels deutes de la Generalitat Valenciana: a Prosub amb una quantitat superior a 91.000 euros que no han cobrat durant l’any 2012 i a l’Associació de Malalts d’Alzheimer als que deu més de 24.000 euros, establisca una formula d’ajuda extraordinària. Com s’ha fet altres vegades, en entitats que tenien una situació especialment dramàtica, s’ha d’ajudar a estes entitats concedint-los una bestreta reintegrable que cobrisca el total del deute, que El Govern Valencià encara no els ha abonat des de l’any 2102.
Segons Aguilar l’Ajuntament d’Alzira davant de la desídia i l’abandó del Consell deu, en primer lloc: concedir una bestreta perquè els treballadors cobren la nomina i al mateix temps perquè els ciutadans que assistixen a estos centres tinguen les cures que es mereixen. Els discapacitats, els malalts d’Alzheimer i les seues famílies no es mereixen el patiment constant davant del desinterés i ineficàcia de la Generalitat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada