divendres, 21 de desembre del 2012

LA CASA DE LA CULTURA D’ALZIRA ACULL L’EXPOSICIÓ DE JOSEP FRANCÉS “CONSTRUCTIVISME IRREAL”


 l’Exposició de Josep Francés titulada “Constructivisme irreal” arreplega les últimes obres del pintor alzireny, Josep Francés. Una mostra que romandrà en la Sala Municipal d’Exposicions de la Casa de la Cultura fins al 23 de gener de 2013.
En aquesta exposició, Francés dóna continuïtat als recorreguts urbans per conegudes arquitectures europees i americanes que ja ens van impactar en la seua exposició de 2008 en la Casa de la Cultura. En els quadros realitzats a l’oli, tècnica que treballa amb gran qualitat, s’observa com, partint de la realitat, reconstruïx l’espai, superposant el color amb formes geomètriques, sobre edificis i carrers que queden inacabades en els límits de l’obra, aconseguint transmetre l’essència evolutiva de les pròpies ciutats que pinta; sempre en moviment, sempre inacabades i construint al final un espai nou a cavall entre la realitat i l’imaginari.
Un total de 38 obres componen esta mostra, una part de la qual està dedicada als retrats de dones en què està treballant més recentment.

Josep Francés
L’activitat pictòrica de Francés s’inicia en els anys 80 amb la seua participació en els certàmens de pintura a l’aire lliure, on prompte comença a destacar. Els reconeixements en este àmbit l´animen a continuar desenvolupant el seu quefer artístic en el món de la pintura. Més de 90 exposicions, entre col·lectives i individuals, han portat la seua obra per tota la Comunitat Valenciana, així com per un gran nombre de ciutats de tota Espanya.
La seua trajectòria s’ha vist reconeguda en concursos i certàmens en què ha resultat seleccionat com a finalista, proposat per a adquisició o en el que ha obtingut distincions, mencions d’honor i premis (dins d’esta categoria) fins a 17 primers premis, gran part dels quals s’acumulen a partir de 2008.
L´any 2008 rep dos importants premis: el Best of d’Hamburgo i el Chelsea International Fine Art Competition de New York que impulsen la seua producció fora de les nostres fronteres.
Al mateix temps és guardonat també amb importants premis a Espanya, com el primer premi de l’edició 2008 de la Biennal Eustaqui Sempere d’Onil i amb 14 premis més, entre ells 5 primers, 4 mencions d’honor i el primer premi Iberdrola i la Menció d’Honor en el “Premi Bancaixa 2009”, que va ser exposat en l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM).
Impulsat per estos guardons, Francés veu clarament recolzada la línia pictòrica que marca la seua producció actual, circumstància que li decidix a trencar definitvamente i arriscar-se en una nova fase personal i professional on comença a recórrer realment el camí de la seua verdadera creació artística.
Des de l’any 2009, contínua exposant i obtenint premis, entre els que destaquen, el Premi Especial “Fiorella Pieri” en el "Art Prize International Laguna" de Venècia en el 2010 i el Premi Internacional “Artistes du Pele” en Cannes en el 2011.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada