divendres, 12 d’octubre del 2012

EL DEPARTAMENT DE SALUT DE LA RIBERA DISTRIBUIRÀ 54.000 DOSI DE VACUNA CONTRA LA GRIP


La campanya de vacunació comença el dilluns, 15 d’octubre.

La vacunació es recomana en persones de 60 o més anys, en xiquets i adults amb malalties cardiovasculars, pulmonars o metabòliques cròniques

El Departament de Salut de la Ribera distribuirà 54.000 dosi de vacuna contra la grip estacional, dins de la campanya de vacunació de la Conselleria de Sanitat per a la temporada 2012-2013, que tindrà el seu inici dilluns que ve, 15 d’octubre.
El Departament de Salut de la Ribera ja ha enviat més de 50.000 cartes als veïns de la comarca inclosos en els grups de risc, amb l’objectiu de conscienciar-los de la importància de la vacunació.
El Departament de Salut realitzarà una busca activa i vacunarà in situ des de les consultes mèdiques, d’Infermeria i d’Urgències (tant de l’Hospital Universitari de la Ribera com dels centres de salut) als pacients que es troben dins dels grups de risc; de la mateixa manera, vacunarà els pacients del Servei d’Hemodiàlisi de l’Hospital d’Alzira i realitzarà un control i seguiment dels treballadors de les granges avícoles del Departament de Salut.

Grups de risc

Els grups de risc que haurien de vacunar-se durant la campanya 2012-2013 són, d’una banda, totes les persones de 60 o més anys i, d’una altra, persones menors de 60 anys amb una condició clínica especial.

Eixa condició clínica afecta cinc grups: xiquets (majors de 6 mesos) i adults amb malalties cròniques cardiovasculars o pulmonars; xiquets i adults amb malalties metabòliques cròniques, incloent-hi diabetis mellitus i obesitat mòrbida; persones que conviuen en residències, institucions o centres que presten assistència a malalts crònics de qualsevol edat, i xiquets i adolescents, de 6 mesos a 18 anys, que reben tractament prolongat amb àcid acetilsalicílic, per la possibilitat de desenvolupar una síndrome de Reye (afecció caracteritzada per vòmits, síndrome confusional, somnolència i inclús coma) després de la grip, i Dones embarassades.
També haurien de vacunar-se les persones que poden transmetre grip a aquelles que tenen un alt risc de presentar complicacions (treballadors dels centres sanitaris, treballadors d’institucions geriàtriques i aquelles que cuiden persones majors en domicilis).
Altres grups en què es recomana la vacunació són als membres de serveis especials: bombers, policies, protecció civil o personal d’institucions penitenciàries.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada