dilluns, 27 d’agost del 2012

LA UNITAT DEL SON DE L’HOSPITAL DE LA RIBERA OBTÉ L’ACREDITACIÓ DEL COMITÉ ESPANYOL DE MEDICINA DEL SON PER LA QUALITAT DEL SERVEI


La Unitat del Son de l’Hospital Universitari de la Ribera ha obtingut l’Acreditació del Comité Espanyol d’Acreditació en Medicina del Son (CEAMS) per la seua qualitat assistencial, docent i investigadora en els trastorns del son. Aqueesta certificació, basada en estàndards de qualitat i protocols reconeguts a nivell internacional, reconeix que la Ribera disposa d’una àmplia cartera de proves diagnòstiques i un equip multidisciplinari de professionals que permeten abordar l’ampli espectre de la patologia del son.

El centre d’Alzira es convertix així en el primer hospital de la província de València a aconseguir aquesta prestigiosa acreditació del CEAMS, que reconeix que la seua Unitat del Son complix amb una sèrie d’exigents estàndards i recomanacions de qualitat establits per la prestigiosa European Sleep Research Society.
El CEAMS ha realitzat una extensa auditoria de la Unitat del Son de l’Hospital de la Ribera a través d’experts representants de diferents societats mèdiques com la Societat Espanyola de Son, la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica, Societat Espanyola de Psiquiatria, Societat Espanyola de Neurologia i l’Associació Espanyola de Pediatria, que avalen esta acreditació multidisciplinària.
El comité ha valorat la implantació d’una sèrie de processos i protocols de treball relacionats amb l’activitat assistencial, docent i investigadora que permeten identificar i tractar la pràctica totalitat dels problemes relacionats amb el son.

Unitat del Son

La Unitat del Son de l’Hospital d’Alzira és una de les més actives d’Espanya amb prop de 1.100 polisomnografíes cada any i s’ha convertit en un dels serveis amb més prestigi de la Comunitat Valenciana ja que compta amb destacats especialistes de Neurofisiología, Otorinolaringologia i Pneumologia, i amb la tecnologia més avançada per a l’abordatge de les patologies del son.
Aquesta Unitat ha realitzat més de 15 assajos clínics sobre trastorns relacionats amb l’insomni, cames inquietes i somnolència excessiva diürna. Per a la realització de proves als seus pacients, l’Hospital de la Ribera disposa d’habitacions individuals, dissenyades específicament per a la realització d’estudis de son, però en un ambient confortable per als pacients.
Igualment, aquest servei ha sigut centre de formació en Medicina del son per a destacats especialistes de tot Espanya com de professionals vinguts d’Alemanya, Itàlia, Mèxic o Argentina.

Trastorns del son

Els trastorns del son són un problema de salut pública. Es calcula que l’insomni afecta un 10% de la població, mentres que entre el 5% i el 8% patix la síndrome de cames inquietes i un 4%, la síndrome d’apnea del son (parades respiratòries durant el son).
Els especialistes de la Ribera estimen que 3 de cada 10 xiquets espanyols patixen d’insomni infantil a causa dels mals hàbits que han adquirit, i alerten sobre la importància de tractar aquest problema en la infància ja que, en cas contrari, és probable que les complicacions persistisquen quan siguem adults.
La falta d’un descans de qualitat pot provocar efectes indesitjables com el deteriorament de l’alerta, de la memòria i de l’estat d’ànim, la qual cosa pot arribar a provocar accidents laborals, domèstics i de tràfic i a reduir de manera significativa el rendiment laboral i escolar. A més, els trastorns del son, i en especial l’apnea del son, augmenten el risc de patir un problema de salut cardiovascular, diabetis o obesitat.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada