divendres, 24 d’agost del 2012

LA RUTA DELS MONASTIRS OBRI LA SEUA INSCRIPCIÓ L’1 DE SETEMBRE


L’Ajuntament d’Alzira, des de la regidoria de Turisme, organitza per cinqué any consecutiu la celebració de la Ruta dels Monestirs Pas – del Pobre, amb la finalitat que els amants del senderisme puguen conéixer-la i practicar-la, i contribuint també d’aquesta manera a la seua divulgació.

La Ruta dels Monastirs està considerada com una de les més reconegudes rutes ecoturístiques de la Comunitat Valenciana, pels seus atractius naturals, culturals i històrics, a més d’estar homologada per la Federació Valenciana d’Esports de Muntanya i Escalada, com a Senda de Gran Recorregut amb l’identificatiu GR-236. A més, també està declarada com a Itinerari Eqüestre Nacional, amb la peculiaritat que va ser el primer traçat d’aquestes característiques a rebre aquesta homologació per part de la Real Federació Espanyola d’Hípica.
Entre els seus molts al·licients es troba travessar diferents paratges que van des de la costa, partint de la ciutat de Gandia, per a anar, després de la visita al monestir de Cotalba en Alfauïr, endinsant-se en terres de l’interior, incloent-hi localitats de la comarca de la Vall´ d’Albaida, com Llutxent amb el convent del Corpus Christi, i la veïna població de Pinet.
Després de travessar serres de gran bellesa, com el Buixcarró, torna a la Safor passant pel poble de Barx, en un altiplà del massís del Montdúber. Seguix per un panoràmic descens al magnífic paratge de la Valldigna, presidit pel monestir de Santa Maria, rodejat d’un verd fons de tarongers amb el teló de l’intens blau del mar. Les familiars siluetes de les serres del Cavall i les Agulles, donen la benvinguda amb el monestir de Santa Maria d’Aigües Vives, situat en el cor de la vall amb el mateix nom.
La senda, busca el pas històric que li dóna nom i, creuant la Vall de la Casella per dos passos naturals coneguts com Pas del Pobre, arriba al Paratge Natural de la Murta, on la Torre dels Coloms servix de guia el caminant per a, entre l’abundant vegetació que cobrix la vessant de l’Ombria, aconseguir les ruïnes del monestir de Jerónimos de la Mare de Déu de la Murta. Finalment la Ruta conclou a Alzira, després d’haver realitzat una travessia de diverses etapes, com antigament ho feren els pelegrins que visitaven els monestirs.
Per a facilitar este recorregut, l’Ajuntament d’Alzira organitza cinc eixides dominicals, des de setembre fins a gener:
16 setembre, Gandia – Sant Jeroni de Cotalba en Alfauïr
21 octubre, Alfauïr – Corpus Christi a Llutxent
18 novembre, Llutxent – Santa Maria de la Valldigna a Simat
9 desembre, Simat – Santa Maria´ d’Aigües Vives en La Barraca- La Casella
20 de gener de 2013, La Casella – Nostra Senyora de la Murta – Alzira

Les eixides es realitzaran amb autobús des d’Alzira fins al destí d’eixida, i una vegada finalitzada l’etapa, de nou es tornarà amb autobús a la capital de la Ribera Alta.

Les inscripcions donaran començament el dia 1 de setembre en el Museu Municipal (C/ Sant Roc, 16; museu@alzira.es; tel. 962 017 649), així com en l’Oficina Tourist Info Alzira (Pl. Reyno s/n; alzira@touristinfo.net; tel. 962 419 551).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada