divendres, 24 d’agost del 2012

EL PSOE D’ALZIRA CONSIDERA INSUFICIENTS LES AJUDES ALS AGRICULTORS


Aguilar: Les mesures que s’haurien d’haver pres havien d’haver sigut declarar el mòdul zero en la declaració de l’IRPF de 2011, l’exempció de l’IBI Rústic i la posada en marxa de subvencions a fons perdut per als agricultors.













La secretària general dels socialistes d´Alzira, Isabel Aguilar, considera que l’orde que regula les ajudes arriba tard i únicament contempla mesures de suport al finançament que suposaran un increment de l’endeutament dels agricultors.
Aguilar explica que l’ajuda publicada en el DOCV el passat dia 27 de juliol, consistix simplement en una subvenció del cost de l’aval subscrit a través de la Societat Anònima Estatal de Caució Agrària (SAECA) i la bonificació fins a un màxim de dos punts dels préstecs formalitzats a través d’entitats financeres que s’adherisquen al conveni de col·laboració establit.
Segons Aguilar la situació per la qual travessa el camp alzireny i valencià mereix una especial atenció per part del Partit Popular, que en aquests 17 anys que  governa la nostra Comunitat a l’única cosa que s’ha dedicat és a utilitzar els agricultors, però mai a establir programes de suport real a la nostra agricultura.
La dirigent socialista considera que ni El Govern Valencià del Partit Popular, ni El Govern d’Espanya de Rajoy han estat encertats i una vegada més han perjudicat els agricultors. El que haurien d’haver establit són unes ajudes semblants a les que es van donar després de les gelades de 2005.
La portaveu socialista afirma que el govern Valencià té la major part de competències agràries transferides i durant els últims 17 anys han sigut incapaços d’arbitrar mesures eficaces que eviten la ruïna del agricultors i l’abandó dels camps del nostre terme municipal.
Aguilar manifesta que en aquesta ocasió el Ministeri d’Agricultura del Govern Rajoy ha ignorat i despreciat als agricultors alzirenys, ja que les mesures que s’haurien d’haver pres havien d’haver sigut declarar el mòdul zero en la declaració de l’IRPF de 2011, l’exempció de l’IBI Rústic i la posada en marxa de subvencions a fons perdut per als agricultors.
El Grup Socialista presentarà una moció sol·licitant al Govern Valencià més ajudes per als agricultors i especialment elevant una protesta per la poca sensibilitat del Govern de Rajoy i del Partit Popular, que està governant la Generalitat durant els últims 17 anys. Han sigut els anys on els agricultors han passat a l’ostracisme del bé productiu de la nostra terra, que durant molts anys va ser el principal motor de la nostra economia.  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada