dimecres, 4 de juliol del 2012

ELS USUARIS DE LA RESIDENCIA SANT JOSEP, DEL CENTRE OCUPACIONAL I DEL CENTRE DE MENORS DE SUECA GAUDIRAN D'EXIDES A LA PLATJA

Com en les anteriors ocasions, els usuaris de la Residència Sant Josep per a persones majors podran gaudir tots els dimecres de visites a la platja durant els mesos de juliol i agost, de 10.30 a 13 hores.

Els grups estan formats per sis residents, que viatgen acompanyats per una auxiliar, el xòfer i la tècnica d’animació sociocultural. Enguany les visites es realitzaran a la platja adaptada ubicada a les Palmeres, atesa per quatre treballadors que els ajudaran en tot el que necessiten per a disfrutar de la jornada. “Els nostres majors passen dos hores a la platja gaudint de la mar i d’un ambient diferent de l’habitual de la residència. És una activitat lúdic-recreativa, en la qual els residents es relacionen socialment amb altres persones que han acudit també a les platges, esmorzem i poden donar-se un bany, si així ho desitgen”, en paraules de la tècnica d’animació sociocultural, Mª Carmen Collado.
En aquesta activitat, que ja s’ha realitzat amb anterioritat, continuem amb la mateixa dinàmica perquè als residents els agrada molt vindre a la platja, eixir de la monotonia que suposa estar a la residència tots els dies. I no sols ells. Atés que Sueca té les seues platges pròximes, des de l’Ajuntament compartim els recursos de què disposem perquè puguen beneficiar-se com més persones millor. Per això, tots els dimecres, els usuaris del Centre Ocupacional de Sueca realitzaran també visites a la platja durant el mes de juliol, igual que els xiquets i xiquetes del Centre de Menors de Sueca”, ha assenyalat la regidora d’Acció Social, Pilar Moncho.
Des del Centre Ocupacional, vindrem en grups de cinc usuaris, tots ells amb discapacitats psíquiques, i molts d’ells també físiques. Aquestes persones necessiten molt de suport i molta estimulació, per això, aquest entorn, l’aigua, l’arena, l’experiència de banyar-se en cadires adaptades, eixir a un àmbit comunitari... els fa molt de bé. L’estimulació és tan gran que vénen ací i comencen a parlar tot el que no parlen en el taller, a compartir amb tu les seues sensacions, és un entorn per a nosaltres fantàstic”, ha assenyalat Juanjo Miragall, treballador del Centre Ocupacional de Sueca.
Per la seua banda, la responsable del Centre de Menors de Sueca, Laura Mulet, considera una experiència molt positiva per als xiquets i xiquetes estes visites a la platja “l’Ajuntament ens facilita el transport perquè puguem vindre una vegada a la setmana durant tot el mes de juliol, de 10.30 a 12.30 hores. Durant l’hivern, atenem els menors, provinents de famílies desestructurades, ajudant-los en els estudis, realitzant tallers, etc. Ara, en el mes de juliol, per primera vegada, estem realitzant una escola d’estiu per a ells, en la qual únicament ens dediquem a desenvolupar activitats lúdiques com estes eixides a la platja que tant disfruten”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada