divendres, 15 de juny del 2012

NENS DEL VENDRELL I XIQUETS DE TARRAGONA S’UNIXEN A LA MUIXARANGA D’ALGEMESÍ I LA NOVA MUIXARANGA EN LA XIII TROBADA DE MUIXARANGUES.


Les actuacions tindran lloc el dissabte 16 de juny a les 19.30 hores en la plaça Major

Algemesí acull la XIII edició de la Trobada de Muixerangues. A la Muixeranga d’Algemesí i la Nova Muixeranga d’Algemesí s’unixen enguany els grups de castellers Nens del Vendrell i Xiquets de Tarragona. La cita tindrà lloc el dissabte 16 de juny a les 19.30 hores en la plaça Major.

Els dos grups algemesinenses mostraran les torres humanes i les figures característiques que omplin els carrers de la ciutat els dies 7 i 8 de setembre durant la celebració de la Processó de la Mare de Déu de la Salut, festivitat que ha sigut declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la Unesco.
Respecte als grups invitats, els castellers Nens del Vendrell són la primera colla que va aparéixer en la comarca del Penedés i ha sigut una agrupació de referència en els anys seixanta i setanta. Compta amb la distinció de la Creu de Sant Jordi, màxima distinció civil atorgada a Catalunya, per la seua rellevant trajectòria i les valuoses aportacions tècniques en el món casteller. Actualment els Castellers Nens del Vendrell constituïxen un referent i és una colla respectada per la seua història i qualitat del seu treball.

La colla de Castellers Xiquets de Tarragona té els seus inicis en 1926 i pren el seu nom definitiu de la unificació amb un altre grup de la ciutat en 1970. En els anys 80 va experimentar una clara progressió que es va confirmar en els anys 90 amb els seus millors resultats i apostes de construcció més arriscades que ha continuat així durant estos últims anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada