divendres, 30 de març del 2012

SUECA OFERIX UN CURS PER A LA PREVENCIÓ DEL CONSUM DE DROGUES DIRIGIT A PARES I MARES




Els objectius són facilitar-los l'accés als programes de prevenció i sensibilitzar-los i motivar-los per a la prevenció en família del consum de drogues.


La Regidoria de Sanitat i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA) de Sueca, es troben treballant, en col·laboració amb la Fundació d’Ajuda contra la Drogoaddicció (FAD) i la Conselleria de Sanitat, per a la difusió del Curs Virtual per a Pares "En família", dirigit a pares i mares amb fills en edat escolar, interessats a conéixer i aprofundir en les possibilitats d’actuació preventiva en el nucli familiar.
Aquest curs forma part del II Pla Municipal de Drogodependències de Sueca i té com a objectiu donar a conéixer als pares els diferents tipus de drogues i els seus efectes perquè puguen realitzar una detecció precoç del seu consum i minimitzar els factors de risc".
És un curs pràctic i interactiu, ja que els programes només teòrics han demostrat que no tenen efecte sobre la prevenció del consum de drogues. Al mateix temps, s'informa als pares dels recursos disponibles eal municipi de Sueca en cas de sospita o detecció de consum pels seus fills.
Des de la Regidoria de Sanitat i Prevenció Comunitària es realitza un seguiment i avaluació continu de totes aquestes mesures preventives per a garantir l’eficàcia del II Pla Municipal”, ha assenyalat la regidora de Sanitat i Prevenció Comunitària, Josefa Juan.
Este Curs Virtual per a Pares “En Família” facilita l’adaptació de les intervencions als canvis en la realitat de les drogues i de les famílies, la diversitat social i cultural, i el reforç de les possibilitats de formació per als diversos tipus de pares i mares.
Els objectius són facilitar el seu accés als programes de prevenció i sensibilitzar-los i motivar-los per a la prevenció en família del consum de drogues.
El Curs és: interactiu, es pot dialogar en els fòrums amb altres pares i mares, i amb professionals; aportar reflexions i experiències o plantejar dubtes; també es pot visualitzar vídeos, seleccionar continguts, etc.
El curs està orientat a la formació de determinats àmbits de les nostres vides, com la família i les relacions que s’establixen; és d’accés lliure, qualsevol pare o mare pot tindre accés al Curs, si té accés a internet.

El contingut del Curs està dividit en cinc mòduls setmanals que responen a les següents temàtiques: Quin és el meu paper en la prevenció de les drogues? Un acostament a les drogues; L’educació sobre el món dels sentiments i la comunicació familiar; Com podem organitzar la convivència i l’oci en la família?; Una mirada a nosaltres com a pares. Què faig si tinc un problema de drogues a casa?; i Els nostres adolescents.
L'enllaç per a poder accedir a la informació sobre el Curs es pot trobar en la web de l’Ajuntament de Sueca, dins del Departament de Prevenció Comunitària. La quinta edició d’este Curs s’iniciarà el pròxim 16 d’abril, i el període d’inscripció per als interessats estarà obert del 2 abril al 7 de maig 2012.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada