dissabte, 29 d’octubre del 2011

K-lidoscopi d´honor a l’escriptor Manel Joan i Arinyó


L´associació Cultural K-lidoscopi va fer entrega, el passat 14 d´octubre del primer K-alidoscopi d´Honor l´escriptor cullerenc Manel Joan i Arinyó, dintre de les activitats programades per als mesos d´octubre-desembre de 2011.

 Per la seua coneguda trajectòria literaria, el primer k-alidoscopi d´honor de l´associació a recaigut sobre Manel Joan Arinyó, un dels escriptors més interesants i actius del nostre patrimoni literari i de la nostra comarca. 
Manel Joan i Arinyó va neixer a Cullera l´any 1956. El gros de la seva obra s´ha centrat en el gènere narratiu però  podem trobar una gran varietat de gèneres literaris com l´eròtic, policíac, poètic, records d´infantesa o contes infantils.
És autor entre d´altres novel·les de Les Nits perfumades (Premi Sant Joan 1988); Com la flor blanca; Nobel; Soldada Roja; El cas Torreforta, Contra sentit, MP, una vida de llegenda, Mateu, el fill dén Marc; Tit-hola, Cubaneta meua, Que dur que és ser guapo!. 10.193-Escuma de mar. Les novel·les infantils: El llop Cento i companyia, Nadar i guardar la roba; etcètera.
Al camp de la poesia la seua obra  ha estat reunida a Plany de l´home llop.

L´associació cultural K-lidoscòpi té  intenció, dintre de les seues activitats promocionals de la cultura, de rebre homenatge periòdicament a les  persones vinculades a la cultura de la nostra comarca en totes les seues vesants.

Entre les activitats programades per per l´associació per als propers mesos cal destacar la Xerrada col·loqui; Jocs de Rol i jocs de Taula a carrec de Pere Diaz, veterà en jocs de rol i d´Israel Marques, Expert en jocs de taula que tindrà lloc el proper 12 de novembre al Consell de la Dona de Cullera. També l´associació està preparant per al proper 28 de novembre una exposició  multidisciplinar d´erotisme que tindrà lloc a la Sala Multiusos del Mercat de Cullera.
El conservatori de Musica de Cullera serà l´escenari, el proper 15 de desembre del cicle de lectura sota el titòl Paisatge humà a la Cullera dels anys seixanta (a través de la mirada de Manel Joan i Arinyó).
 Acompanyats de la guitarra de Gemma Català,  Antoni Picazo, Enric Puig, Pepa Joan, Pep Salvador i Julio Martí  faran la lectura d´una selecció de textos extrets de les novel·les pertanyents al cicle de la memòria de l´autor cullerenc. La lectura tractarà de fer un recorregut evocador d´alguns dels personatges més populars i pintorescs de la Cullera els anys seixanta.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada